ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΘ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 – 2018

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας, αφού έλαβε υπόψη της την ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία και ειδικότερα:

1)Την Αθλητική Νομοθεσία, 2) Τον Κ.Α.Π., 3) Το Καταστατικό της και

4) Την σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Την διοργάνωση των αγώνων ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ περιόδου 2017-2018 των Σωματείων της Ένωσής μας με τους εξής όρους:

Άρθρον 1ον

Α) Στους αγώνες συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα Σωματεία που ανήκουν στην Α1 και Α2 Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Μετά την κλήρωση, δύνανται τα σωματεία μόνο στην Α΄και Β΄ΦΑΣΗ να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής, χωρίς καμία βαθμολογική ή άλλη επίπτωση Στην περίπτωση αυτή κερδίζει τυπικά τον αγώνα η αντίπαλη ομάδα και οι ποδοσφαιριστές μόνο της αντίπαλης ομάδας που δεν θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής εκτίουν την ποινή τους κανονικά.

Β) Όλα τα προαναφερόμενα σωματεία που θα συμμετάσχουν στους αγώνες ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ πρέπει να καταθέσουν στην Ε.Π.Σ.Θ. την συνημμένη δήλωση συμμετοχής μέχρι την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της Α2 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας..
Γ) Το παράβολο συμμετοχής καλύπτεται από την κατάθεση του παραβόλου συμμετοχής του πρωταθλήματος, οπότε δεν απαιτείται νέα καταβολή.

Δ) Η δήλωση συμμετοχής είναι προϋπόθεση ανεπιφύλακτης αποδοχής όλων των διατάξεων της Αθλητικής Νομοθεσίας, των Κανονισμών που διέπουν το ποδόσφαιρο, της παρούσας προκήρυξης.
Ε) Στη δήλωση συμμετοχής πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιηθούν τα χρώματα του σωματείου όπως αυτά ορίζονται στο Καταστατικό του καθώς και το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις του ΚΑΠ.

ΣΤ) Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την ίδια ημέρα και ώρα που θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος και με το σύστημα της μιας και μοναδικής κλήρωσης μέχρι την ανάδειξη της Κυπελλούχου ομάδος. Στη Φάση των προημιτελικών και ημιτελικών, οι αγώνες θα είναι διπλοί, με τους πρώτους αγώνες να γίνονται όπως εμφανίζονται στον πίνακα κλήρωσης.

Άρθρον 2ον

Α) Οι αγώνες θα ορισθούν από την Επιτροπή του Κυπέλλου και σύμφωνα με τα χρονικά κενά που θα υπάρξουν.
Β) Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ, εκτός των προημιτελικών και των ημιτελικών αγώνων οι οποίοι θα είναι διπλοί.

Γ) Σε κάθε ζεύγος η πρώτη κληρωθείσα ομάδα θα είναι και γηπεδούχος.

Δ) Σε περίπτωση που θα έχουμε ισόπαλο αποτέλεσμα, εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπει σχετικό άρθρο του ΚΑΠ, δηλαδή ακολουθείται η διαδικασία παράτασης και πέναλτι αν χρειασθεί.
Ε) Ο τελικός αγώνας για την ανάδειξη της Κυπελλούχου ομάδας θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Σε περίπτωση αδυναμίας χρήσης του Εθνικού Σταδίου, η Επιτροπή Κυπέλλου θα αποφασίσει σχετικά.

Άρθρον 3ον   Πρόγραμμα – γήπεδα αγώνων-Επαναληπτικοί αγώνες

Α) Μετά την κλήρωση θα βγει πρόγραμμα με την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, την ώρα έναρξής τους, το γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αγώνες και η ομάδα που είναι γηπεδούχος.
Β) Οι αγώνες που αναβάλλονται εξ αιτίας καιρικών συνθηκών ή άλλων εκτάκτων συμβάντων, εφ΄ όσον αποφασιστεί επανάληψη του αγώνα θα διεξάγονται μέσα σε 15 μέρες από την αναβολή ή διακοπή τους εκτός και αν δεν υπάρχουν ημερομηνίες λόγω του προγράμματος του πρωταθλήματος..
Γ) Στην ίδια 15ήμερη χρονική προθεσμία θα διεξάγονται οι αγώνες και σε περίπτωση νέας αναβολής τους εκτός και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο γήπεδο.

Δ) Η περίπτωση του «ακατάλληλου γηπέδου» αντιμετωπίζεται όπως ορίζει το σχετικό άρθρο του Κ.Α.Π.
Ε) Αλλαγή της έδρας διεξαγωγής του αγώνα δεν επιτρέπεται, εκτός και αν υπάρξουν έκτακτες ανάγκες (π.χ. μη δυνατότητα χρήσης του γηπέδου)

Άρθρον 4ον Συμμετοχή ποδοσφαιριστών

Για την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π..

Στην διάρκεια όλων των αγώνων του Κυπέλλου δεν ισχύουν οι περιορισμοί στις ηλικίες των ποδοσφαιριστών.

Άρθρον 5ον Διακοπή αγώνα-Αποχώρηση ομάδας -Παραίτηση-Αδυναμία συμμετοχής ομάδας

Για το Σωματείο που αποχωρεί μετά την έναρξη του αγώνα ή γίνεται υπαίτιο για την διακοπή αγώνα, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κ.Α.Π. και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο που καθορίζει η αρμόδια επιτροπή.

Άρθρον 6ον Άδεια αγώνων – Τήρηση τάξης – Φ.Α.- Μπάλες – Φαρμακευτικό Υλικό

Α) Τα γηπεδούχα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να λαμβάνουν εγκαίρως όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων, εκδηλώσεων και ενεργειών που δυσφημούν το άθλημα και διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι επίσης, όπως και τα λοιπά Σωματεία, υπεύθυνα για τις αντιαθλητικές πράξεις, ενέργειες και εκδηλώσεις προσώπων που συνδέονται μαζί τους με τις προβλεπόμενες διατάξεις των άρθρων του Κ.Α.Π. σχέσεις, δηλαδή ποδοσφαιριστών, μελών και οπαδών τους.
Β) Σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων από τα παραπάνω πρόσωπα θα επιβάλλονται από την διοργανώτρια οι προβλεπόμενες από τα άρθρα του Κ.Α.Π. ποινές, στους φυσικούς αυτουργούς των παραβάσεων και στα Σωματεία που ανήκουν και είναι συνυπεύθυνα, για την τήρηση της τάξεως στους αγώνες και την διασφάλιση της διεξαγωγής τους στα πλαίσια του φίλαθλου πνεύματος. Παράλληλα, θα επιβάλλεται στους υπαιτίους και χρηματικό πρόστιμο.
Γ) Για κάθε αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, θα συντάσσεται από τον Διαιτητή το σχετικό φύλλο Αγώνα, με στυλό διαρκείας ή μελάνης, σε τρία (4) αντίγραφα και σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου του Κ.Α.Π.
Δ) Οι μπάλες για κάθε αγώνα, το φαρμακευτικό υλικό που πρέπει να έχουν οι ομάδες μαζί τους και η ώρα προσέλευσής τους στο γήπεδο, ορίζονται σαφώς από σχετικό άρθρο του Κ.Α.Π.

Άρθρον 7ον Οικονομική Οργάνωση – Διαχ/ση – Τηλεοπτικά Δικαιώματα

Α) Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, ανήκει στην Ε.Π.Σ.Θ. που είναι η διοργανώτρια των αγώνων της 1ης Φάσης, αλλά και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχετικό άρθρο του ΚΑΠ.Β) Τα έξοδα των αγώνων του Κυπέλλου βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο ενώ τα έξοδα του τελικού αγώνα Κυπέλλου βαρύνουν εξ΄ ίσου και τα δύο Σωματεία

Γ) Η Ε.Π.Σ.Θ. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών και για την τοποθέτηση διαφημίσεων στα γήπεδα στα οποία αυτοί διεξάγονται στην 1η Φάση.

Δ) Στην 1η Φάση των αγώνων, δηλαδή σ’ αυτούς που γίνονται μέσα στην δική μας περιφέρεια, οι ομάδες κινούνται με δικά τους έξοδα.

Άρθρον 8ον Πειθαρχικός Έλεγχος – Υποβολή Ενστάσεων-Κυρώσεις

Α) Ο Πειθαρχικός Έλεγχος των σωματείων, παραγόντων και ποδοσφαιριστών ασκείται σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Θ. και σε δεύτερο βαθμό, μετά από προσφυγή των ενδιαφερομένων από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο.
Β) Στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεων για όσες περιπτώσεις προβλέπει το σχετικό άρθρο και διατάξεις του Κ.Α.Π.
Γ) Οι νόμιμα υποβαλλόμενες ενστάσεις, θα εκδικάζονται από την αρμόδια Επιτροπή της διοργανώτριας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις των άρθρων του Κ.Α.Π. και με το ποσό που αναφέρεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Άρθρον 9ον Έπαθλα Τελικού Αγώνα

Α) Η διοργανώτρια θα απονείμει στην Κυπελλούχο ομάδα αναμνηστικό Κύπελλο και 20 μετάλλια που θα επιδοθούν στους ποδοσφαιριστές που θα είναι δηλωμένοι στο Φ.Α. του Τελικού και στους Προπονητές τους. Απονομή ισαρίθμων μεταλλίων θα γίνει και στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη ενώ στους διαιτητές του αγώνα θα επιδοθούν αναμνηστικά μετάλλια ή πλακέτες.
Β) Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη την ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη τη νικήτρια ομάδα.
Οι ποδοσφαιριστές που δεν θα πειθαρχήσουν σε αυτή την υποχρέωση εφ’ όσον αποδειχθεί υπαιτιότητα του Σωματείου και της Διοίκησής του τιμωρούνται κατά την κρίση της διοργανώτριας επιβάλλοντας τις ποινές που προβλέπονται από το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ.

 Άρθρον 10ον Γενικές Διατάξεις

Α) Αυτή η προκήρυξη είναι ταυτόχρονα πρόσκληση και πρόταση της διοργανώτριας προς τα Σωματεία της, για την κατάρτιση μεταξύ τους σύμβασης για την συμμετοχή και διεξαγωγή των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών με τους όρους που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Β) Η σύμβαση αυτή ολοκληρώνεται πλήρως με την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής, στην οποίαν περιλαμβάνεται ο όρος της ανεπιφύλακτης αποδοχής της Προκήρυξης.

Γ) Οποιαδήποτε μεταβολή επέλθει στο νομικό πλαίσιο που προσδιορίζει τους όρους της παρούσας, είναι αυτοδικαίως αποδεκτή και θα ισχύσει, όπως ορίζουν οι διατάξεις του νέου Νομοθετήματος ή Κανονισμού που θα προβλέπει την μεταβολή αυτή.

Δ) Με την υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής τα σωματεία συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των αναφυομένων διαφορών που απορρέουν από την μεταξύ τους αγωνιστική σχέση, τα από τα Καταστατικό της ΕΠΟ προβλεπόμενα, διοικητικά και πειθαρχικά όργανα, τα οποία λειτουργούν ως διαιτητικά όργανα παραιτούμενοι από κάθε δικαίωμα προσφυγής ενώπιον των πολιτικών ή διοικητικών δικαστηρίων.

Ε) ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία και την προκήρυξη αυτή, θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ                                           ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ